Suomeksi  Россия

St Hippolyt GlucoGard

Vapaana laitumella, turpa syvällä mehukkaassa ruohossa – tämän idyllin toivomme hevosellemme. Kuitenkin laitumen sokeripitoisuus voi olla kohtalokasta niille hevosille, joiden esi-isien ravinto ja elinolot olivat karuja. Seurauksena voi olla vakava sairaus, kaviokuume. Myös muut hiilihydraattipitoiset rehut ovat vaaraksi näille hevosille. Kauran lisäksi muut viljat ja perinteiset, viljapitoiset myslit voivat olla ”tärkkelyspommeja”. Liika tärkkelys ja sokerit nostavat verensokerin vaarallisen korkealle. Keho tarvitsee silloin insuliinia poistamaan kudoksiin kertynyttä sokeria. Verensokerin ja insuliinin vaihtelut johtavat pitemmällä aikavälillä insuliinin tehon heikkenemiseen, ns. insuliiniresistenssiin. Insuliiniresistenssi on eräs kaviokuumeen pääasiallisista syistä.

Riskiryhmään kuuluvien kaviokuumealttiiden hevosten ja ponien laiduntamista on rajoitettava ja niille tulee laatia riskit minimoiva ruokinta. Ruokinta suunnitellaan tärkkelysköyhäksi samalla kun huolehditaan siitä, että se sisältää funktionaalisia mikroravintoaineita tukemaan sokeriaineenvaihduntaa.

{mijoshop id=244,image=1:100:100,name=1,price=1,button=1}

GlucoGard tukee taistelua kaviokuumetta vastaan.

Riittävien ja oikeiden ravintoaineiden saanti voi suojata kehoa insuliiniresistenssiltä, kavioiden verenkiertohäiriöiltä ja kudosvaurioilta. Siksi on syytä käyttää GlucoGardia kaikkien kaviokuumeherkkien hevosten ja ponien ruokinnassa.

  • ravintoainelisänä kaviokuumeesta toipuville
  • akuutissa kaviokuumeessa
  • kivennäislisänä puhtaassa karkearehuruokinnassa
  • ideaalinen yhdistettynä EquiGardin kanssa

GlucoGard soveltuu myös ravintoainetiivisteeksi metabolisesta syndroomasta ja/tai Cushingin taudista kärsiville hevosille. Myös näiden hevosten ruokinnan tulee sisältää vain vähän viljoja parantamaan kudosten insuliinivastetta. Viimeisimpien tutkimustulosten mukaan tämä vähentää kaviokuumeen riskiä. Tutkimustulos GlucoGardin vaikutuksista, Life Science Universität Breslau 2010 (Saksaksi).

GlucoGardin funktionaaliset ravintoaineet ovat arvokas apu minimoidessa kaviokuumeriskiä.

Toimiakseen oikein sokeri- ja insuliiniaineenvaihdunta tarvitsee mm. B-ryhmän vitamiineja ja tiettyjä hivenaineita kuten magnesiumia, sinkkiä, mangaania ja kromia. Soluja suojaavat aineet kuten E-vitamiini ja seleeni suojaavat myös insuliinimolekyylejä ja kavioiden tulehdusherkkiä laminoita. Oluthiiva ja erityiset yrtit tukevat insuliinin sokeriaineenvaihduntaa säätelevää vaikutusta. Kaikki GlucoGardin em. ainesosat ovat biologisesti aktiivisessa muodossa.

Suojaa kavion rakenneosille

Kaviokuumeen alkaessa kavioiden verenkierto häiriintyy, jonka johdosta kavion solujen vähentynyt ravinnonsaanti voi vaurioittaa sarveisen ja martokavion välistä liitosta. Tällöin funktionaalisilla ravintoaineilla on tärkeä tehtävä turvata riittävä verenkierto ja sen kautta hillitä tulehdusta. Ellei hevosen ravinto sisällä tällaisia aineita riittävästi, kehon vastustuskyky ei pysty estämään kaviokuumeen kehittymistä.

GlucoGardin sisältämät luontaiset antioksidantit ja kasviperäiset suoja-aineet ehkäisevät tällaisia puutostiloja. GlucoGard suojaa luonnollisella tavalla kavion rakenteita.

Kivennäis- ja vitamiinilisä erityisiin tarpeisiin aikuisille hevosille ja poneille. 

Koostumus: Oluthiiva 40 %, yrttejä 28 % (maarianohdake, mustikanlehdet, rikkalutukka, tattari, maustemeirami, rohtosarviapila, anis, fenkoli), kylmäpuristettu kasviöljyöljyseos 6 % (pellavansiemen/auringonkukka) mallas-hiivauute, inkivääri, karnitiini, kaneli, suola, valkosipuli, magnesiumasetaatti, magnesiumfumaraatti, merileväkalkki, artisokka, merileväjauhe, hunaja.

Ravintoainekoostumus:

Raakavalkuainen 18%
Raakakuitu 7,5%
Tuhka 13%
Raakarasva 7,5%
Kivennäiset:
Kalsium 1,0%
Fosfori 0,8%
Magnesium 1%
Natrium 0,9%
Hivenaineet per kg:
Rauta 150mg
Sinkki 2600mg
Mangaani 3500mg
Kupari 850mg
Jodi 1mg
Koboltti 20mg
Seleeni 4mg
Ravitsemusfysiologiset lisäaineet per kg:
A-vitamiini 50 000KY
D3-vitamiini 5 500KY
E-vitamiini 5 500mg
B1-vitamiini 100mg
B2-vitamiini 150mg
B6-vitamiini 100mg
B12-vitamiini 150mcg
Biotiini 10 000mcg
Nikotiinihappo 150mg
Foolihappo 15mg
Pantoteenihappo 140mg
Koliinikloridi 2 000mg

Ruokintasuosituksia:

(karkearehun ja EquiGardin lisäksi tai pelkän karkearehuruokinnan lisäksi):

  • Kaviokuumeen akuuttivaiheessa: 50 grammaa kutakin 100 elopainokiloa kohden vuorokaudessa. Voidaan liottaa veteen ja antaa suoraan hevosen suuhun ruiskulla.
  • Kaviokuumeen toipilasvaiheessa: alussa 30 grammaa, myöhemmin 20 grammaa kutakin 100 elopanokiloa kohden vuorokaudessa useamman kuukauden ajan.
  • Kaviokuumeherkille hevosille: esim. aikoina, jolloin riski sairastua kaviokuumeeseen on suurempi vuodenajan, sääolosuhteiden tai laiduntamisen vuoksi: 20 grammaa kutakin 100 elopainokiloa kohden vuorokaudessa, esim. 2-8 viikon ajan.