Suomeksi  Россия

StHippolyt rehut

Ruokinnalla voidaan usein vaikuttaa hevosen terveyteen ja suorituskykyyn.

Rehujen laatu ja ravintoainetasapaino on muuttunut tehomaatalouden seurauksena. St. Hippolyt toteuttaa hevosten fysiologisesti tarkoituksenmukaista ja luonnonmukaista ruokintamallia.

Huolelle valitut raaka-aineet valmistetaan tuotantomenetelmillä, jotka säilyttävät raaka-aineiden ravintoainepitoisuudet.

Yrttejä:

Yrttien ravintoarvo voi ylittää moninkertaisesti niiden farmakologiset arvot. Sekundääriset kasviaineet (mm.eteeriset öljyt), hiven-ja ultrahivenaineet parantavat ruokinnan laatua enemmän kuin mitkään muut rehuraaka-aineet.

Rehuviljan esikäsittely:

St. Hippolyt rehujen kaikki viljaraaka-aineet tulevat ekologisilta sopimusviljelijöiltä ja ovat luonnollisesti aina uusinta satoa. Viljoissa ei ole jäämiä tuholaismyrkyistä eikä niitä ole geenimanipuloitu. Viljat esipuhdistetaan huolella, ja jopa itse jyvässä kiinni olevat epäpuhtaudet saadaan näin poistettua ja lopputuloksena ovat elintarvikeviljan laatuvaatimukset täyttävät viljat. Tämän ylitulentuneen viljan siementen elinvoima aktivoidaan liottamalla viljaa haaleassa vedessä. Tämä synnyttää ravintofysiologisesti arvokkaita aktiivisia aineita. Seuraavaksi vilja paisutetaan höyryttämällä, jonka jälkeen se valssataan.Täällä tavalla saadaan parasta laatua olevia, hyvin sulavia viljahiutaleita. Viljahiutaleista valmistetaan heti pellettejä taikka myslejä, jotta aktiivisten aineiden tappiot olisivat mahdollisimman pieniä hapen vaikutuksesta.

Kylmäpuristetut öljyt:

Korkealaatuisten kylmäpuristettujen öljyjen raaka-aineina käytetään mahdollisimman puhtaita viljelykasveja. Pellavansiemenistä, auringonkukista ja maissinalkioista saadaan laaja valikoima elintärkeitä rasvahappoja ( erityisesti omega-3 rasvahappoja ), jotka tavanomaisilla valmistusmenetelmillä valmistettuina saattaisivat hapen vaikutuksesta menettää arvoaan.

Hampunsiemenet:

Huumeettoman hampun viljely sallittiin vuonna 1996. Tämän vuosisatoja vanhan viljelyskasvin pähkinänmakuiset siemenet ja gammalinolihappoja. Nämä rasvahapot ovat verisuonten välttämättömiä rakennusaineita.

Alkioista ja iduista luonnollisia ravintoaineita tiiviissä muodossa:

Luonto tarjoaa tiettyjä ravintoaineita varsinaisten vitaaliainepommien muodossa. Maissin-ja vehnänalkioilla, ohran-ja vehnäniduilla sekä vehnämaltaalla on yhteinen ominaisuus: Ne edustavat kaikkein korkealaatuisimpia, luonnon omia ravintoainetiivisteitä.

Viinirypäleiden ainesosista:

Rypäleiden korkea omega-3 rasvahappopitoisuus sekä erityisesti niiden sisältämä boori toimivat elimistön tärkeinä ravintorakenneosina. OPC (oligomeerit), ylittävät verrattomasti E- ja C- vitamiinien vastaavat ominaisuudet.

Kalkkipitoinen merilevä:

Ranskan Bretagnesta peräisin oleva kalkkipitoinen merilevä toimii tärkeänä kalkin luonnollisena lähteenä. Tämä kalkki sisältää paljon magnesiumia sekä tyypillisiä merestä peräisin olevia mineraaleja kuten bromia ja jodia.

Orgaanisia sidosmuotoja:

Käyttämällä orgaanisia kivennäis- ja hivenainesidoksia St. Hippolyt mullisti hevosten ruokinnan!!

Loogisena jatkeena tälle on käyttää luonnollisia vitamiineja ja sekundaarisia kasviaineita.

Käyttämällä luonnollisia aineita rehuissa, St. Hippolyt varmistaa elintärkeiden ravintoaineiden imeytymisen ja hyväksikäytön.

Aineenvaihdunnan ei tarvitse poistaa tarpeettomia aineita. Elimistön omat resurssit säästyvät ja vanhenemisen vaikutukset vähenevät. St. Hippolytin asiakkaat tietävät, että ajan myötä heidän hevosensa rehunkäyttö paranee. Tämä ei ole vain tieteellisesti mielenkiintoinen asia, vaan näkyy myös pitkällä tähtäimellä hevosen ruuansulatuselimistön parantuneena terveytenä, joka toimii immuunijärjestelmän perustana.

St. Hippolyt ei käytä kemiallisia säilöntäaineita. Pilaantumiselta ja hapettumiselta suojaavat vitamiinit, yrtit, rikkipitoinen valkosipuli sekä korkean antioksidanttisen potentiaalin omaavat kasvit (esim.rypäleensiemenet). Lisäksi ravintoaineet säilyttävä valmistusprosessi säilyttää pääosin kasvien kuoret ehjinä.